Nei takk til «dick-pics» på valentinsdagen

Nei takk til «dick-pics» på valentinsdagen

Nei takk til «dick-pics» på valentinsdagen

Er det greit med et dick-pic på valentinsdagen? Nei takk, sier norske single kvinner, der 7 av 10 en eller annen gang har fått tilsendt snuskete bilder eller forslag de ikke har bedt om.

Menn som sender bilder av penisen sin via en datingapp forsvarer seg ofte med at de «bare flørter».

– Egentlig burde vi kalle «dick-pics» det de virkelig er, nemlig en måte å fornedre kvinner på. I disse høyaktuelle Metoo-tider skal vi sette en stopper for dette en gang for alle. Ifølge en dyster *YouGov-undersøkelse sier hele 75 % av norske kvinner at de har fått tilsendt snuskete bilder eller forslag som de ikke har bedt om, sier Emma Edespong fra GoodOnes, som er den første datingappen i verden som bruker BankID for å legitimere brukerne.

Grunnleggerne av GoodOnes merker allerede at svært få personer oppfører seg dårlig når de nettdater hvis de må oppgi personopplysningene sine. Brukere som likevel oppfører seg dårlig, blir blokkert, og da kan de ikke opprette en ny profil.

– Du bestemmer selv hvem du vil chatte med, ettersom du ikke kan motta beskjeder fra brukere med profiler som du ikke har likt. Dermed reduseres risikoen for at du skal få uønskede bilder enda mer, sier Edespong.
GoodOnes har i tillegg et krav om at du må skrive en viss mengde informasjon om deg selv på profilen din. Dette skal øke sjansene dine for å finne en match.

– Nå skal vi få en slutt på dickpic-tiden en gang for alle. La årets valentinsdag i stedet minne oss om at verden trenger: kjærlighet, åpenhet og respekt. Mer «GoodOnes» til folket!

Undersøkelsen ble gjennomført av menings- og markedsundersøkelsesforetaket YouGov. Resultatet er basert på intervjuer med menn og kvinner i alderen 18-40 år i Norge.

Last ned GoodOnes appen nå!

Last ned fra App Store Last ner fra Google Play