Skremmende tall for norsk nettdating – her er redningen

Skremmende tall for norsk nettdating – her er redningen

Skremmende tall for norsk nettdating – her er redningen

Tre av fire kvinner som har datet med mobil har opplevd å bli forulempet, og over halvparten har fått uønskede bilder eller invitasjoner. En fersk YouGov-undersøkelse viser dystre tall for norsk nettdating og nå etterspør brukerne et sikrere og tryggere alternativ.

– Dette er veldig triste tall, sier Andreas Bengtsson, daglig leder for den nye datingappen GoodOnes, som har nulltoleranse mot netthat og trakassering.

Last ned appen her helt gratis!
Jeg har iPhone »
Jeg har Android-mobil »

Det er den nye appen GoodOnes, som blir den første i Norge til å innføre legitimering med BankID, som har kartlagt det norske folkets datingvaner. Og resultatet er tydelig – for kvinner er opplevelsen mange ganger alt annet enn positiv. 59% har en eller annen gang fått uønskede bilder tilsendt, såkalte dickpics, eller invitasjoner de ikke har bedt om. Tilsvarende tall for menn er 29%.

Hard og nedlatende tone

Tallene viser også at nesten 4 av 10 kvinner har blitt forulempet, eller kjent seg utrygge eller blitt lurt.

– Dette er veldig triste tall, først og fremst siden det er så mange kvinner som kjenner seg utrygge og blir lurt. Vi som har utarbeidet GoodOnes har jobbet i datingbransjen i mange år, og har sett at menns tone i samtaler med kvinner ofte er hard, hatsk og nedlatende. Det er grunnen til at vi laget en app med nulltoleranse mot netthat og trakassering, sier Andreas Bengtsson, daglig leder for GoodOnes.

Totalt har 500 nordmenn i alderen 18-40 år svart på spørsmål om sine datingvaner, og mange etterspør et sikrere og tryggere alternativ.

Sjekk hvilke single som er i nærheten – last ned GoodOnes gratis her!
Jeg har iPhone »
Jeg har Android-mobil »

Enklere å si ifra

Over 60% tror at en datingapp blir mer seriøs med legitimerte brukere, og nesten halvparten spår at det til og med vil medføre færre antall uønskede invitasjoner og bilder, ærligere profiler og en bedre oppførsel.

– Å date på mobil er nå nesten like vanlig som å date i det virkelige livet. Utviklingen har gått så fort at mange av appene ikke har rukket å henge med i spørsmål om sikkerhet og trygghet. Det ønsker vi å endre på, sier Andreas Bengtsson.

GoodOnes er den første appen i Norge der brukerne må legitimere seg med BankID. Det er også enklere enn noensinne å melde ifra om dårlig oppførsel – samtidig som god oppførsel premieres.

– Det skal lønne seg å være en GoodOne. Hos oss premieres brukere som er greie mot hverandre og har lagt ned tid på å utarbeide sin profil. Vi tror dette fører til snillere og artigere dating, sier Andreas Bengtsson.

Last ned GoodOnes appen nå!

Last ned fra App Store Last ner fra Google Play